Juridisch Medewerker

Heb jij interesse in wet- en regelgeving in het sociale domein? En ben je op zoek naar een brede en inhoudelijke functie in de gezondheidszorg?

Ben jij die proactieve, ondernemende en collegiale juridisch medewerker die graag ergens zijn tanden in zet? Dan zoeken wij jou voor het versterken van ons team Bezwaar en Beroep!

De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij bezwaarzaken om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Als Juridisch Medewerker handel je op adequate en deskundige wijze bezwaarprocedures af en bied je ondersteuning aan je collega's.

Je doet onderzoek zodat er een duidelijk en compleet beeld van de casus ontstaat. Hierbij zorg je ervoor dat de klant in de gelegenheid is gesteld om het bezwaar toe te lichten. Je zorgt vervolgens voor een inhoudelijke heroverweging. Je beoordeelt het bezwaar en weet dit goed te onderbouwen. Je geeft een goed en duidelijk gemotiveerd besluit af.

Je werkt samen in een landelijk multidisciplinair team met juristen, juridisch medewerkers en medisch adviseurs.

In deze rol heb je contact met allerlei externe instanties en vertegenwoordig je het CIZ vanuit je eigen specialisme. Je houdt de bezwaarmaker gedurende het proces op de hoogte van de procedure en de voortgang van het bezwaar.

Wie ben je?

Je werkt graag zelfstandig, levert kwaliteit en vindt het leuk om met je collega's te zoeken naar verbeteringen om tot een optimaal klantproces te komen. Je bent niet bang om een andere mening dan de groep te hebben en een voortrekkersrol te vervullen. Je kunt duidelijk en helder communiceren en bent in staat om je taal aan te passen aan je gesprekspartner. Je bent analytisch, besluitvaardig en oplossingsgericht. Daarnaast vind je het leuk om landelijk samen te werken met je collega's in andere regio's. Je bent flexibel en weet je weg te vinden in een werkomgeving die volop in beweging is.

Je hebt:

  • Een hbo-diploma (juridische en/of medische achtergrond)
  • Kennis van het vakgebied, relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures.

Je bent bereid om 1 à 2 dagen in de week naar jouw standplaats en/of Utrecht te gaan voor overleg. Verder beschik je over een rijbewijs en over eigen vervoer.

Wat bieden we?

We bieden voor 1 jaar een uitdagende en inhoudelijk interessante functie voor 32 tot 36 uur per week. Wij helpen en faciliteren je in je eigen ontwikkeling en ambitie.

Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.843,09 bruto per maand (schaal 55 cao CIZ) op basis van een 36-urige werkweek. Verder bieden we je:

  • Een goede werk-privébalans
  • Een collectief pensioenplan
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget
  • Ruime mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling

Ben je geïnteresseerd?

Solliciteer dan via de Solliciteren-knop onder 'acties'. Als je meer wilt weten over de functie, dan kun je contact opnemen met onderstaand contactpersoon.

Indien je bij ons aan het werk gaat, zullen we je vragen om een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag) te overleggen.

Contactpersoon: Monique Verveen
Telefoonnummer: 06-33344081  Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt circa 750 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle. 

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt. 

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.