BI Specialist

Heb jij een passie voor data en wil jij ons inzichten gaan bieden die ons in staat stelt om ons werk nog beter te gaan doen? Ben je op zoek naar een functioneel en technisch uitdagende functie met maatschappelijke betekenis? Dan verwelkomen we je graag bij het CIZ.  Wij houden ons bezig met “Passende zorg voor nu en in de toekomst”. 
 
De wet is de basis van ons werk, maar de mens is ons uitgangspunt. Want iedereen is anders. Het CIZ wil iedereen de zorg toekennen die bij hem past. Dat vraagt ook bij de indicatiestelling om een persoonlijke benadering waarin mensen geen nummers worden, maar mens blijven.

Wat ga je doen?

Je hebt een spilfunctie tussen business en IT. Je adviseert het MT en de directie over verbeteringen binnen de organisatie en binnen de zorgketen. Je ambieert een rol gericht op het leveren van rapportages en inzichten, van data naar impact. Voor ons als leverancier van gegevens aan de diverse stakeholders (CBS, NZa, VWS etc.) is betrouwbare en efficiënte ontsluiting van gegevens een must. Als Bi-er ben je verantwoordelijk voor een bestendige datahuishouding, waardoor dit geborgd is. Daarvoor werk je intensief samen met de technische bouwers van de verschillende systemen, zoals ons eigen informatiesysteem Portero en het datawarehouse van het CIZ. 
 
Je bent er verantwoordelijk voor dat de verschillende operationele stuur- en verantwoordingsrapportages aansluiten bij de behoefte van management en bestuur. Je werkt proactief mee aan analyses voor het verbeteren van het indicatieproces en inzichten in de werking van het stelsel. Je betrekt relevante stakeholders bij besluitvormingsprocessen binnen verschillende organisatieonderdelen. Ook verstevig je het fundament van het datawarehouse, waarbij in toenemende mate Intelligentie aan de systemen toegevoegd gaat worden. Hierdoor wordt het systeem lerend en ondersteunend aan het vakmanschap van onze medewerkers en het indicatieproces (machine learning). Ook het deelnemen aan het CIZ Datalab is onderdeel van de functie.

Wie ben je?

 • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau met een grondige kennis van het BI-vakgebied.
 • Je beschikt over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden voor uiteenlopende gespreks- en overlegsituaties.
 • Je bent enthousiast en handelt proactief waardoor je goed in staat bent om de vragen uit de business te vertalen naar Business Intelligence.
 • Je bent zelfstandig en goed in staat om samen met collega’s aan resultaten te werken.
 • Je weet goed te manoeuvreren binnen een politiek gevoelige en veranderende organisatie.
 • Je beschikt over analytisch vermogen en hebt uitgebreide kennis van Microsoft BI tooling, denk aan SSRS, SSAS en het schrijven van SQL queries.

Wat bieden we?

Binnen het CIZ werken we in operationeel zelfstandige (scrum-)teams. We bieden een prettige werkomgeving en een inhoudelijke, verantwoordelijke en betekenisvolle baan. Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Wij helpen en faciliteren je in jouw eigen ontwikkeling en zoektocht in je loopbaan en ambitie.
De arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Maximaal € 58.000,- bruto per jaar op basis van een 36-urige werkweek
 • Persoonlijk ontwikkelbudget
 • Collectief pensioenplan
 • Goede work life balance, 4x9 is in overleg mogelijk 
 • Centraal gelegen (Utrecht)
 • 7% eindejaarsuitkering
 • 8% vakantietoeslag

Ben je geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze functie, kun je contact opnemen met de onderstaande contactpersoon. Je kunt via de knop Solliciteren onder acties jouw cv en motivatie achterlaten!

Contactpersoon: Annet Veen
Telefoonnummer: 06-23105747  

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Over het CIZ

Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) beoordeelt sinds 2015 of mensen recht hebben op zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit gebeurt onafhankelijk en objectief, naar richtlijnen van het ministerie van VWS. Het CIZ bestaat sinds 2005, eerst als Stichting en met de invoering van de Wlz als moderne ZBO. De organisatie telt circa 750 medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht (hoofdkantoor) en Zwolle. 

Iedereen in de organisatie werkt volgens het inrichtingsprincipe Operationeel Zelfstandige Teams (OZT’s), waarin medewerkers de ruimte krijgen om - in samenspraak met hun teamleden - hun werk zelf zó in te richten dat de beoogde resultaten worden bereikt. 

Het CIZ vindt het daarnaast belangrijk dat (nieuwe) medewerkers werken vanuit ‘bezieling’ van binnenuit: in de vorm van eigen keuzes en autonome drijfveren. Met daarbij één uitgangspunt: de klant staat centraal.